Ogólnie dziwię się o najazdówkę co do nagród bo było ich sporo. Obok ufundowanych przez współorganizatora MSM Toruń dawaliśmy załatwione od sponsora POZKALA inowrocław nagrody książkowe. Wystawione były tylko puchary, medale i dyplomy oraz wybrane albumy od wspomnianego Pozkala dla wyróżniających się naszych juniorów w MPJ (A. Śliwicka, Drozdowski Kacper, ł.Licznerski oraz A.Marchlewicz). Cała reszta leżała na zapleczu lub dostarczyłem w kolejnym kursie z domu. Dla przykładu nagrodziliśmy wszystkie startujące dziewczęta a w kat. chłopięcych wydaliśmy w starszych 4 nagrody na 6 startujących, a do lat 14 lat - 19 na około 40 startujących, czyli 50% wśród szachistów. Nagrody były nieraz nawet podwójne więc ogólnie nie wiem dlaczego jest takie larum w tym temacie. Zyczę innym Organizatorom takiej obfitości w nagrodach oraz zapewnienia w ramach wpisowego (zatwierdzonego przez Walne i nic więcej) obiadu (schabowy, dwie surówki, ziemniaki i kompot). Oczywiście były też ustawowe puchary i medale dla najlepszych. Podsumowując to, widać jask ktoś nieobeznany w temacie napisze na forum głupoty i potem smród ciągnie się bez powodu i podstawy. PS. Może odezwie się jakiś uczestnik lub opiekun biorący udział w tym turnieju, bo ja reprezentuję stronę Organizatora i moja wypowiedź może być nieobiektywna. Dopowiem jeszcze, że takich przestrzeni w stolikach do gry mało kiedy spotykamy w naszych turniejach + elegancka, klimatyzowana sala (znana z gościny sędziów podczasw MP Sędziów XXV i XXVI - Ogólnopolskich Konferencji Sędziowskich). To Wo.